28

Ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.

Αμέσως μετά ο εκδότης της εφημερίδας οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του για αναστολή της ποινής, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τον εκδότη ένοχο για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία, Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και εκβίαση κατ εξακολούθηση σε βάρος του Γιάννη Λάτση. Επίσης, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος.

Αντίθετα ο κ. Μιχαλόπουλος απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες που αφορούσαν στο δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυόστομο. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για το σύνολο των κατηγορίων.

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον εκδότη ποινή κάθειρξης 8 ετών για την απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, 10 ετών για την εκβίαση σε βάρος του Γιάννη Λάτση και ποινή κάθειρξης 7 ετών για την πλαστογραφία. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στον εκδότη συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ