Φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή σε μαιευτήρα – γυναικολόγο για θάνατο σε νοσοκομείο
Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή επέβαλε το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων στον μαιευτήρα - γυναικολόγο Μιχάλη Αβατάγγελο για το θάνατο της Κλημεντίνης Μακρή. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια τοκετού τον Δεκέμβριο το 1999.
Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή επέβαλε το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων στον μαιευτήρα – γυναικολόγο Μιχάλη Αβατάγγελο για το θάνατο της Κλημεντίνης Μακρή. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια τοκετού τον Δεκέμβριο το 1999.
Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον γιατρό κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς έκρινε ότι ευθύνεται για τις σοβαρότατες επιπλοκές που εμφάνισε η γυναίκα αμέσως μετά τον τοκετό.
Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε κριθεί αθώος, απόφαση που είχε προκαλέσει σοβαρά επεισόδια από τους συγγενείς του θύματος εντός της δικαστικής αίθουσας.
Κατά της απόφασης του πρωτοδικείου είχε ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα. Η σημερινή απόφαση έγινε δεκτή με κλάματα ανακούφισης και χειροκροτήματα από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.