Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη
Μικρές απώλειες σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με αφορμή την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 53 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές εταιρειών λιανικών πωλήσεων.
Μικρές απώλειες σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με αφορμή την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 53 δολάρια το βαρέλι.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,20% στις 2.895,84 μονάδες.
Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έφερε και πάλι στο προσκήνιο το πλήγμα στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων μετά τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesco και της Marks & Spencer.
Η μετοχή της Tesco σημείωσε απώλειες 1,3% καθώς η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ γνωστοποίησε καθαρά κέρδη στο προηγούμενο οικονομικό έτος της ύψους 1,37 δισ. στερλινών (+24%), τα οποία ήταν χαμηλότερα αππο τις προσδοκίες της αγοράς.
Στον αντίποδα, κέρδη 2,2% σημείωσε η μετοχή της M&S. Οι πωλήσεις τριμήνου μειώθηκαν και η εταιρεία προέβλεψε ετήσια προ φόρων κέρδη μεταξύ 610 και 625 εκατ. στερλινών.
Πτώση 0,7% κατέγραψε η μετοχή της Infineon, καθώς αναλυτές της Morgan Stanley διατήρησαν την υποβαθμισμένη αξιολόγησή τους για τη μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ημιαγωγών.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,17% στις 4.964,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,06% στις 4.115,19 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,06% στις 4.398,89 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.670,30 μονάδες, με απώλειες 0,64%.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας