Με απώλειες 0,59% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όπλους σχεδόν τους κλάδους και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όπλους σχεδόν τους κλάδους.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,59% στις 2.930,67 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 153 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, με αφορμή τη μεγάλη πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία το Μάρτιο.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν σε τηλεπικοινωνίες και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,37% στις 3.454,11 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,32% στις 1.641 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,79% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,35%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Κλωστοϋφαντουργίες (-2,90%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διύλισης (+0,68%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,46% στα 22,96 ευρώ), της Alpha Bank (+0,67% στα 27,06 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+0,29% στα 27,20 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 81 σημείωσαν άνοδο, 197 υποχώρησαν και 114 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- Θεσσαλονίκη: «Πειραγμένος» μετρητής σε μονοκατοικία στον Εύοσμο – Συνελήφθη 36χρονος
- Η Meta δοκιμάζει έξυπνα γυαλιά που καταγράφουν κάθε στιγμή του χρήστη
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442