Για αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων προειδοποιεί ο πρόεδρος της Bundesbank
Για αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων που ισχύουν σήμερα, σε περίπτωση μεταβολής του υφιστάμενου Συμφώνου Σταθερότητας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Αξελ Βέμπερ.
71
Για αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων που ισχύουν σήμερα, σε περίπτωση μεταβολής του υφιστάμενου Συμφώνου Σταθερότητας προειδοποίησε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Αξελ Βέμπερ.
«Το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα ευρωπαϊκά επιτόκια» προσέθεσε.
Σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας, το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα μιας χώρας πρέπει να μην υπερβαίνει αναλογικά το 3% του ΑΕΠ της.
Ανάλογη προειδοποίηση για την ενδεχόμενη μελλοντική διαμόρφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ απηύθυνε προ ημερών και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
«Το δεδομένο των επιτοκίων θα αλλάξει εντελώς για μας, ανάλογα με το αν θα είναι επίσης για μας (τους Ευρωπαίους τραπεζίτες) θετική ή αρνητική η έκβαση των νέων διαβουλεύσεων για το Σύμφωνο» είχε πει, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Τρισέ.
Την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη οι ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ θα έχουν διαβουλεύσεις για το Σύμφωνο στις Βρυξέλλες,, στη βάση ενός συναινετικού σχεδίου αναθεώρησής του, που θα προταθεί από τη λουξεμβουργιανή προεδρία της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του


