Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συκοφαντική επίθεση σε βάρος του καταγγέλλει ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος

Συκοφαντική επίθεση σε βάρος του καταγγέλλει ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος

Σε συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπό του απέδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ιεροψάλτη πριν από 13 χρόνια. Μιλώντας στη ΔΙΣ έκανε λόγο για «χαλκείο» εις βάρος του από τον μακαριστό Σεραφείμ.

38

Σε συκοφαντική επίθεση σε βάρος του απέδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος τις καταγγελίες που είδαν εκ νέου το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες παρενόχλησε σεξουαλικά ιεροψάλτη πριν από 13 χρόνια.

Ο κ. Καλλίνικος, που προσήλθε αυτοβούλως την Πέμπτη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για να δώσει εξηγήσεις, ζήτησε από τους Ιεράρχες να αρχίσουν αμέσως ανακρίσεις, για να αποδειχθεί η αθωότητα του.

Επανέλαβε ότι η επιστολή που είχε στείλει ο ιεροψάλτης στον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ είναι ψευδής και έκανε λόγο για «χαλκείο» εις βάρος του από το μακαριστό αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον τότε νομικό σύμβουλό του επίσης εκλιπόντα Γιώργο Λιλαίο.

Ακόμη, τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο Σεραφείμ είχε πει ενώπιον πολλών ιεραρχών: «Δεν θα πεθάνω μέχρι να φάω τον Πειραιώς». Και η αιτία, όπως τονίζει ο ιεράρχης, ήταν «η σθεναρή στάση» που επέδειξε υπέρ των ιερωνυμικών μητροπολιτών, δηλαδή των ιεραρχών της δικτατορικής περιόδου, που είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.

Συγχρόνως ο μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε ότι υποβάλλει μηνύσεις τόσο στους δημοσιογράφους που ανακίνησαν το θέμα, όσο και στον καταγγέλλοντα ιεροψάλτη.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΔΙΣ ο εκπρόσωπος Τύπου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, δήλωσε ότι ζητήθηκε από τον κ. Καλλίνικο να προσκομίσει την Παρασκευή γραπτές εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται.

Ο κ. Δωρόθεος τόνισε ότι στη ΔΙΣ προσήλθε και ο κατήγορος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου, από τον οποίον ζήτησαν γραπτές εξηγήσεις καθώς κατηγορεί τον ιεράρχη για ηθικά παραπτώματα.

Όσον αφορά τον μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα, η Ιεράς Συνοδος ζήτησε το βούλευμα του Εφετείου Ναυπλίου, σύμφωνα με το οποίο ο ιεράρχης κατηγορείται για υπεξαίρεση άνω των 100 εκατ. δρχ.

Σχετικά με τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Θεόκλητο, ο κ. Δωρόθεος είπε ότι ήδη η επιτροπή γιατρών τον προσκάλεσε να μεταβεί στο νοσοκομείο Πατρών, για να εξετάσει αν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του. Όμως, ο ιεράρχης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έτσι αναμένεται να μεταβεί η επιτροπή στη μητρόπολη.

Σχετικά με την απόφαση του ΣΥΝ να αποχωρήσει από την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω της παρουσίας του κ. Χριστόδουλου, ο εκπρόσωπος Τυπου της Ιεράς Συνόδου αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση του κόμματος, τόνισε όμως ότι η Συνοδος χαιρετά τη στάση της κυβέρνησης, καθώς ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα ορκίσει το νέο πρόεδρο το Σάββατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024