
Τη μεγαλύτερη οθόνη LCD παρουσίασε η Samsung
Η νοτιοκορεατική Samsung Electronics παρουσίασε τη μεγαλύτερη οθόνη υγρών κρυστάλλων του κόσμου, με διαγώνιο 82 ίντσες (208 εκατοστά). H κυριαρχία της τεχνολογίας πλάσματος στην αγορά μεγάλων τηλεοπτικών δεκτών φαίνεται να απειλείται.
36
Η νοτιοκορεατική Samsung Electronics παρουσίασε τη μεγαλύτερη οθόνη υγρών κρυστάλλων του κόσμου, με διαγώνιο 82 ίντσες (208 εκατοστά). H κυριαρχία της τεχνολογίας πλάσματος στην αγορά μεγάλων τηλεοπτικών δεκτών φαίνεται να απειλείται.
Η νέα οθόνη, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Σεούλ, προσφέρει γωνία θέασης 180 μοιρών και είναι κατά 17 ίνστες μεγαλύτερη από την προηγούμενη μεγαλύτερη οθόνη LCD, ένα μοντέλο 65 ινστών της Sharp Electronics.
«Πρόκειται για καινοτόμο προϊόν επειδή καταρρίπτει την αντίληψη ότι οι οθόνες TFT-LCD δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τις οθόνες πλάσματος ή τις τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής όσον αφορά την αύξηση του μεγέθους» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Samsung έχει πάντως αναπτύξει και τη μεγαλύτερη οθόνη πλάσματος του κόσμου. Το πρωτότυπο που παρουσίασε πέρυσι το Δεκέμβριο έχει διαγώνιο 102 ίντσες.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 2000 και μετά η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής LCD-TFT. Οι εξαγωγές οθονών LCD της εταιρείας εκτινάχθηκαν από τα 3,3 δισ. δολάρια το 2002 στα 9,2 δισ. δολάρια το 2004.
Η νέα οθόνη θα παρουσιαστεί αργότερα αυτή την εβδομάδα στην έκθεση CeBIT στο Ανόβερο, αλλά δεν αναμένεται να περάσει στην παραγωγή για τουλάχιστον 18 μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία βρέθηκε στο σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
- Η ΕΠΟ ανακοίνωσε οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα πάνε στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson
- Τραμπ vs πρίγκιπα Χάρι – «Πώς τα πάει; Πώς είναι η σύζυγός του;»
- Fed: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνει την έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Η υπόκλιση στην Κάρλα, είναι το ποδόσφαιρο (που θέλεις να υπάρχει)…
- Σέρρες: Για μπλόκο στον Προμαχώνα ετοιμάζονται αγρότες και κτηνοτρόφοι



