Με 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στις 17 Μαρτίου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ
Με τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαρτίου, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, ξεκινά το τριήμερο δράσης που οργανώνει η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, στις 17-19 Μαρτίου.
71
Με τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Μαρτίου, ξεκινά το τριήμερο δράσης που οργανώνει η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, στις 17-19 Μαρτίου.
Την Πέμπτη επίσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ημέρα, απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσουν όλα τα εργατικά κέντρα, στις έδρες των νομών.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της στάσης εργασίας και των συλλαλητηρίων θα έχει, σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, τα εξής σημεία αιχμής:
– Απολύσεις-ανεργία, με τη ΓΣΕΕ να κάνει λόγο για ραγδαία επιδείνωση των ποσοστών των ανέργων.
– Ακρίβεια-λιτότητα, με τα συνδικάτα να υπογραμμίζουν ότι η εισοδηματική πολιτική συμπιέζει δραματικά τα εισοδήματα και τις αποδοχές των εργαζομένων.
– Αποβιομηχάνιση, καθώς θα καταγγελθεί ότι καθημερινά μεταναστεύουν επιχειρήσεις, χωρίς η κυβέρνηση να λαμβάνει κανένα μέτρο.
– Αναδιαρθρώσεις μεγάλων επιχειρήσεων, όπου τα συνδικάτα θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ.
– Ασφαλιστικό, με έμφαση στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, αλλά και γενικότερα του επιπέδου ασφαλιστικών παροχών που έχει δημιουργηθεί με το νόμο 3029/2002.
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα εξορμήσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς από κλιμάκια της ΓΣΕΕ και των εργατικών κέντρων.
Το Σάββατο 19 Μαρτίου η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους στην Αθήνα να συμμετάσχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Για την υποστήριξη αυτού του τριημέρου η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, θα εκδώσει ενημερωτικό υλικό, αλλά και μηνύματα στα μέσα ενημέρωσης, ώστε να αναδειχθούν τα αιτήματα των συνδικάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- LIVE: Κηφισιά – Ατρόμητος
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός – Πάμε μόνο για τη νίκη»
- Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 3-0: Τριάρα για τους «μπλαουγκράνα» και +4 από τη Ρεάλ
- ΑΦΜ και κλειδάριθμος: Πώς γίνεται η έκδοση χωρίς ταλαιπωρία
- Ιταλία: «Σαμποτάζ» στους σιδηροδρόμους ενόψει της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Χαρίτσης: Στροφή στην αντιπολιτική σημαίνει στροφή προς την ακροδεξιά και κατάρρευση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς