31

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες των εθνικών δρόμων Ιωαννίνων – Τρικάλων και Ιωαννίνων – Μηλιάς – Γρεβενών – Εγνατίας Οδού προκλήθηκαν την Κυριακή, καθώς μαίνεται η χιονοθύελλα στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί για περισσότερες από 7 ώρες στον Κάμπο Δεσπότη και Μουργκάνι στο νομό Τρικάλων από νταλίκες που έχουν ντελαπάρει. Μεταξύ τους και πολλά λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια προς Ήπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα.

Μόνο από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εγκλωβισμένα παραμένουν από το μεσημέρι οκτώ λεωφορεία. Οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Πρεβέζης κινδύνευσαν όταν αυτό ξέφυγε από την πορεία του, γιατί ο οδηγός χρησιμοποιούσε μόνο μία αλυσίδα και τελικά το όχημα συγκρατήθηκε από το πολύ χιόνι στο χείλος ενός γκρεμού. Το λεωφορείο ρυμουλκήθηκε μετά από έξι ώρες και συνέχισε το ταξίδι του.

Στο δρόμο Μηλιάς – Γρεβενών δύο τουρκικές νταλίκες για περισσότερες από πέντε ώρες απέκλειαν διαδοχικά διάφορα τμήματα του δρόμου, γιατί οι οδηγοί τους επέμεναν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες. Δόθηκε εντολή στην Τροχαία να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Με αυτά τα δεδομένα, η συγκοινωνία στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Τρικάλων έχει διακοπεί, ενώ στο δρόμο προς Γρεβενά τα αυτοκίνητα σχηματίζουν κομβόι και ακολουθούν εκχιονιστικά μηχανήματα σε όλη τη διαδρομή, αλλά και πάλι με πολλές δυσκολίες.

Το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εκτελεί από το απόγευμα όλα τα δρομολόγιά του προς τη Θεσσαλονίκη μέσω Κόνιτσας και Κοζάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ