
Στα 74,4 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης το 2004
Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης το 2004, ανερχόμενο σε 74,4 δισ. ευρώ, έναντι 69,7 δισ. ευρώ το 2003, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 8%.
27
Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης το 2004, ανερχόμενο σε 74,4 δισ. ευρώ, έναντι 69,7 δισ. ευρώ το 2003, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 8% και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 9%.
Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 60,9 δισ. ευρώ, από 57,8 δισ. ευρώ το 2003. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10% και οι εισαγωγές κατά 9%.
Για τη διαφορά μεταξύ ευρωζώνης και συνόλου της ΕΕ ευθύνεται το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας, το οποίο στο 11μηνο του 2004 ανήλθε σε 87,9 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- LIVE: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
- Τραμπ: Στείλαμε όπλα του Ιρανούς διαδηλωτές, αλλά μάλλον τα πήραν οι Κούρδοι
- Η Μύκονος δεν έχει μόνο celebrities, αλλά και παράδοση
- Πρεμιέρα της Ίντερ Μαϊάμι στο νέο της γήπεδο – Εντυπωσιακές εικόνες από το Nu Stadium (vid)
- Τέμπη: Ντοκουμέντα από το μπάζωμα δεν μπήκαν στη δικογραφία – Το υλικό που κρατούσαν κρυφό οι δικαστικοί πραγματογνώμονες
- Κινδυνεύουν τα αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή από τους Φρουρούς της Επανάστασης;



