Κάτω από τα 45 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου
Κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι οι χώρες-μέλη του καρτέλ δεν επείγονται να προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους. Κάτω από τα 43 δολάρια το Μπρεντ.
27
Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την Τρίτη την πτωτική τους πορεία στις διεθνείς αγορές, έπειτα από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι οι χώρες-μέλη του καρτέλ δεν επείγονται να προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους.
Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, η οποία μέχρι το μεσημέρι ακολουθούσε ελαφρά ανοδική πορεία, άρχισε να πέφτει το απόγευμα στην αγορά του Λονδίνου, υποχωρώντας κατά 90 σεντς στα 42,71 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια του Μαρτίου.
Αλλά και το αμερικανικό ελαφρό αργό πετρέλαιο υποχωρούσε στην Ασία στο ηλεκτρονικό εμπόριο Access κατά 46 σεντς, σε σύγκριση με το μεσημέρι, και η τιμή του διαμορφωνόταν στα 44,82 δολάρια το βαρέλι.
Πάντως, στην καθοδική τροχιά που ακολουθούν από το βράδυ της Δευτέρας οι τιμές του «μαύρου χρυσού», συνέβαλαν εκτός από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για αισθητή βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο Βόρειο Ημισφαίριο, αλλά και οι δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου Αλί Ναΐμι, ότι η χώρα του διατήρησε σταθερή, στα 9 εκατ. βαρέλια, την ημερήσια παραγωγή της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι διαπραγματευτές που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι αφού η τιμή του αργού πετρελαίου κατάφερε να υποχωρήσει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 45 δολαρίων το βαρέλι, η πορεία της στο άμεσο μέλλον θα παραμείνει καθοδική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν προς ΣΑ του ΟΗΕ: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα απαντήσουμε αποφασιστικά – Στόχοι όλα τα μέσα των ΗΠΑ
- Τουρκία: Δημοσιογράφος της DW συλλαμβάνεται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «προσβολή» του προέδρου
- Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ σώζουν τη ζωή 44χρονου που έπαθε ανακοπή σε χώρο εστίασης
- Σκάνδαλο Επσταϊν: «Πολύ λυπηρή» για τον Τραμπ η σύλληψη του έκπτωτου πρίγκιπα Αντριους
- Αργεντινή: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Μπουένος Αϊρες
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Μικροδάνεια σε δημoσίους υπαλλήλους