31

Στην ανάγκη επανέναρξης των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης και ο επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν, που συναντήθηκαν υπό το φως των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, πως σε ό,τι αφορά τον κοινοτικό κανονισμό για το εμπορικό καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, που εκκρεμεί στο Συμβούλιο υπουργών, η κοινοτική πλευρά εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα άρση του αδιεξόδου.

Από τις ίδιες πηγές γνωστοποιήθηκε ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τα επόμενα βήματα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, ενώ σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Όλι Ρεν επανέλαβε τη θέση της ΕΕ για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από κυπριακές διπλωματικές πηγές, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταβαίνει την Τρίτη στη Λευκωσία, προκειμένου να συζητήσει με τις κυπριακές Αρχές την τροποποίηση του κανονισμού, που αφορά την Πράσινη Γραμμή. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο ανώτατος υπάλληλος της Γενικής Διεύρυνσης Διεύρυνσης Λέοπολντ Μάουρερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ