
Αυξήθηκε κατά 15,5% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο δεκάμηνο, λόγω εισαγωγών
Αύξηση 15,5% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2004 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003. Αιτία η αύξηση των εισαγωγών και η μείωση των εξαγωγών.
88
Αύξηση 15,5% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2004 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2004 ανήλθε σε 23.463,1 εκατ. ευρώ, έναντι των 20.316 εκατ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί στο δεκάμηνο του 2003.
Η αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου οφείλεται στην αύξηση των εισαγωγών και στη μείωση των εξαγωγών.
Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στις εισαγωγές και τις εξαγωγές, η ΕΣΥΕ αναφέρει πως:
– η συνολική αξία των εισαγωγών – αφίξεων, κατά το δεκάμηνο του 2004 αυξήθηκε κατά 9,9% και ανήλθε στο ποσό των 33.295 εκατ. ευρώ, έναντι 30.287,3 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003
– η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2004 μειώθηκε κατά 1,4% και ανήλθε στο ποσό των 9.831,9 εκατ. ευρώ, έναντι των 9.971,3 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- Artemis II: Η ανθρωπότητα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
- Fuel Pass: Συνεχίζονται τα εμπόδια στις αιτήσεις
- Ντρου Μπάριμορ: Γιατί αποφεύγει να φορά στενά ρούχα;



