71

«Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές» υπογράμμισε κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποθάλπει τον αντισημιτισμό.

Μιλώντας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, προσέθεσε: «Αντίθετα, ανοίγουμε όχι μόνο τις καρδιές μας, αλλά και τα σπίτια μας στους κατατρεγμένους. Η έκθεση αυτή επικεντρώνεται στο κάψιμο του Ιούδα τις μέρες του Πάσχα, έθιμο το οποίο γίνεται σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας και δεν στρέφεται εναντίον όλων των Εβραίων, αλλά ενός πρόσώπου, του προδότη Ιούδα».

Και συνέχισε: «Πρώτη η Εκκλησία στα χρόνια της γερμανικής κατοχής έσωσε πολλούς Εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα. Είναι άδικο να καταλογίζονται στην Ελλάδα ρατσιστικές συμπεριφορές και εκδηλώσεις σε βάρος των Εβραίων. Η αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο είναι μεγάλη ευλογία του Θεού. Με την πρόσφατη τραγωδία στη ΝΑ Ασία φάνηκαν τα αισθήματα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ευγένειας που έχουμε εμείς οι Έλληνες, δίδοντας από το υστέρημα μας ένα τεράστιο ποσό για την επούλωση των πληγών των συνανθρώπων μας».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει το σκοτάδι και όλοι μας θέλουμε να βρούμε το φως. Υπάρχουν βεβαίως μερικοί άνθρωποι στους οποίους αρέσει να ζουν στο σκοτάδι. Γι αυτούς ο Χριστός είπε ότι δεν θέλουν να έρθουν στο φως, διότι δεν θέλουν να ελεγχθούν οι κακές τους πράξεις».

«Οι άνθρωποι του σκότους δεν λείπουν από την κοινωνία» σχολίασε, ενώ ανέφερε πως «όποιος αποδέχεται τον Ιησού Χριστό, περνάει από το σκοτάδι στο φως».

Και κατέληξε: «Σήμερα τις αμαρτίες οι άνθρωποι τις κάνουν όχι στα κρυφά, αλλά και στα φανερά. Και μάλιστα καυχώνται ότι είναι κακοί και πονηροί και πολλές φορές βαφτίζουν ανόητους τους οπισθοδρομικούς ανθρώπους του φωτός. Οι ευσεβείς, έντιμοι και ενάρετοι άνθρωποι πολεμούνται σε αυτόν τον κόσμο με τρόπο λυσσαλέο από τους ανθρώπους του σκότους. Τα πράγματα έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι μέχρι τη συντέλεια του κόσμου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο