Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών για το βαμβάκι από τις 20 Ιανουαρίου
Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Τέμπη στις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι Θεσσαλοί αγρότες, ζητώντας την απορρόφηση όλων των ποσοτήτων βαμβακιού και προτείνοντας το ποσό της επιδότησης, που αγγίζει τα 7 δισ. δρχ., να καταβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
71
Νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων εγκαινιάζουν στις 20 Ιανουαρίου οι αγρότες της Θεσσαλίας. Την ημέρα εκείνη θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στα Τέμπη, ζητώντας την απορρόφηση όλων των ποσοτήτων βαμβακιού και προτείνοντας το ποσό της επιδότησης, που αγγίζει τα επτά δισ. δρχ., να καταβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 13 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από βουλευτές της Θεσσαλίας, νομάρχες και εκπροσώπους των Ενώσεων θα επισκεφθούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο, προκειμένου να καταθέσουν επίσημα το αίτημα των Θεσσαλών αγροτών, όπως αυτό διατυπώθηκε κατά τη σύσκεψη στα γραφεία των Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας την Τρίτη.
Ο κ. Μπασιάκος πάντως δήλωσε την Τρίτη ότι «ο καταστροφικός κανονισμός για το βαμβάκι, που εγκρίθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2001 και θα ισχύσει, όπως είναι γνωστό, μέχρι το 2006, δεν επιτρέπει άλλα περιθώρια στήριξης».
Προσέθεσε ακόμη ότι «επιβάλλεται η σωστή διαχείριση, ώστε να επιτευχθεί, παρά τους δυσμενείς όρους, το καλύτερο δυνατό εισόδημα για τους αγρότες. Τυχόν αύξηση ποσοτήτων σε κάποιες περιοχές θα ζημίωνε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας».
Υπέρ της πρότασης των αγροτών τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ του νομού, καθώς και οι Γ.Σούρλας και Τέτα Μακρή του νομού Μαγνησίας, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα σταθούν κοντά στον αγώνα των αγροτών και ότι υπάρχει τρόπος να καταβληθούν τα χρήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442