Απάντηση – προειδοποίηση του Ουκρανού υπουργού Αμυνας σε όσους μιλούν για αυτονομία
Την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εξέφρασε και ο υπουργός Αμυνας, Ολεξάντρ Κουζμούκ, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι ο Στρατός θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αποδέκτης του «μηνύματος», όσοι μιλούν για αυτονομία.
Την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εξέφρασε και ο υπουργός Αμυνας, Ολεξάντρ Κουζμούκ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αποδέκτης του «μηνύματος», όσοι μιλούν για αυτονομία.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Οι εκκλήσεις για αλλαγή του διοικητικού και εδαφικού καθεστώτος της χώρας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραμείνουν εγγυήτριες της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.»
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος Λεονίντ Κούτσμα προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια θα οδηγήσει σε κατάρρευση της οικονομίας.
«Λίγες ημέρες ακόμα και το οικονομικό σύστημα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Ούτε ο πρόεδρος ούτε η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστούν υπεύθυνοι για αυτό» είπε στη διάρκεια συνάντησης με τους κυβερνήτες των ανατολικών περιοχών της χώρας.
Οι δηλώσεις του νυν προέδρου έγιναν παρουσία του διεκδικητή της προεδρίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο ίδιος κάλεσε τους οπαδούς του να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες εάν τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τις εκλογές.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.