27

Αυξήθηκε το έλλειμμα των εμπορευματικών συναλλαγών το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ.

Ειδικότερα, αύξηση 7,1% καταγράφηκε για τις εισαγωγές-αφίξεις, αλλά ταυτόχρονα και μείωση 6,6% της αξίας των εξαγωγών-αποστολών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΥΕ, η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στο ποσό των 3,789 δισ. ευρώ, έναντι 3,540 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2003.

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 969,7 εκατ. ευρώ, έναντι 1,038 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2003.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των εισαγωγών καταγράφεται και σε ό,τι αφορά τις εμπορευματικές σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ και σε ό,τι αφορά τις εμπορευματικές σχέσεις της Ελλάδας με τρίτες χώρες.

Παράλληλα, η μείωση των εξαγωγών εντοπίζεται τόσο στις συναλλαγές με την ΕΕ όσο και με τρίτες χώρες.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ