Ο «μαύρος Θεός», το νταμπλ και η «πράσινη» κυριαρχία
Η «αιώνια» μάχη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου βάφτηκε πράσινη τον Μάιο του 2004. Ο Παναθηναϊκός ύστερα από ένα συναρπαστικό φινάλε πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ παράλληλα «έκλεψε» και το Κύπελλο Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, ύστερα από 9 χρόνια απουσίας από τους τίτλους.
26
Καθυστερήσεις, Ολισαντέμπε και γκολ. Αυτό το σκηνικό επαναλήφθηκε τρεις φορές. Τόσες χρειάσθηκε ο Παναθηναϊκός για να πανηγυρίσει στις 22 Μαΐου την κατάκτηση του νταμπλ, αφού μόλις 14 ημέρες νωρίτερα είχε κερδίσει και το Κύπελλο Ελλάδας.
Η περίοδος 2003-2004 ήταν πραγματικά μία «αιώνια» μάχη. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πάλεψαν και για τους δύο τίτλους μέχρι… τέλους, όμως οι «κούπες» πήραν «πράσινο» χρώμα.
To τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ πρωτάθλημα παίχτηκε στον Πύργο, όπου ο Ολισαντέμπε και η παρέα του πανηγύρισαν το πρωτάθλημα ύστερα από εννέα χρόνια αποχής από τη λίστα των τροπαιούχων.
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τι απώλειες στις λεπτομέρειες και τη μη ικανότητά του να επιβληθεί στο ντέρμπι του β γύρου, που έληξε ισόπαλο 2-2, μένοντας έτσι δύο βαθμούς πίσω στην τελική κατάταξη.
Ο ΠΑΟΚ έκανε την μεγάλη έκπληξη και για πρώτη φορά εξασφάλισε συμμετοχή στο Champions League, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Ο «δικέφαλος» βέβαια δεν μπόρεσε τελικά να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ιστορία έγραψε και το Αιγάλεω που κατάφερε να πάρει εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, όπως η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος.
Την «μεγάλη» αποχαιρέτησαν οι: Ακράτητος, Πανηλειακός και Προοδευτική, δίνοντας τις θέσεις τους στις: Κέρκυρα, Εργοτέλη και Απόλλωνας Καλαμαριάς.
Στο Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό, του οποίου επιβλήθηκε με 3-1.
A.K.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Ζηλανδία: Απίθανο να βρεθούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση που έπληξε κάμπινγκ
- Συρία: Οι Κούρδοι παραδίδουν και άλλη φυλακή στις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς εκπνέει η εκεχειρία
- Ουκρανία: Αιματηρές ρωσικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Καράκας απαιτούν την απελευθέρωση του Μαδούρο
- Δόγμα Τραμπ: Πρωτοφανής στρατιωτική διάσκεψη των ΗΠΑ με 34 χώρες του Δυτικού Ημισφαιρίου
- Λούλα: Ο Τραμπ προσπαθεί με το «Συμβούλιο Ειρήνης» να δημιουργήσει νέο ΟΗΕ