37

Θα συνεχίσει την απεργία πείνας, αναφέρει με δήλωσή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Όπως υποστηρίζει, το ουσιαστικό ζήτημα δεν είναι η αφαίρεση του πλέγματος από το χώρο προαυλισμού στις φυλακές, που αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά «το ειδικό καθεστώς απομόνωσης που οδηγεί στην παραφροσύνη».

«Οι απάνθρωπες και παράνομες συνθήκες κράτησης διατηρούνται στο ακέραιο. Προς την κατεύθυνση άρσης αυτού του καθεστώτος, της φυλακής μέσα στη φυλακή, δεν προτείνεται τίποτε. Το πρακτικό αλλά σημαντικό ζήτημα της διεύρυνσης του χώρου του χώρου προαυλισμού δεν αντιμετωπίζεται, το προαύλιο παραμένει ασφυκτικά μικρό» αναφέρει και προσθέτει ότι «η διατήρηση του άτυπου ειδικού καθεστώτος κράτησης δεν επιβάλλεται για κάποιους λόγους ασφάλειας ή «προστασίας» μας, αλλά για τη ψυχική και φυσική εξόντωσή μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε, τη Δευτέρα, την αφαίρεση από τον αύλειο χώρο των κρατουμένων μελών της 17 Νοέμβρη των πλαϊνών συρματοπλεγμάτων φύλαξης. Μετά την εξέλιξη αυτή οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διέκοψαν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο