Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Αλ.Γιωτόπουλος που καταδικάστηκε για την υπόθεση της 17Ν . Όπως υποστηρίζει, το ουσιαστικό δεν είναι η αφαίρεση του πλέγματος απο το χώρο προαυλισμού αλλά «το ειδικό καθεστώς απομόνωσης που οδηγεί στην παραφροσύνη».

37

Θα συνεχίσει την απεργία πείνας, αναφέρει με δήλωσή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Όπως υποστηρίζει, το ουσιαστικό ζήτημα δεν είναι η αφαίρεση του πλέγματος από το χώρο προαυλισμού στις φυλακές, που αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά «το ειδικό καθεστώς απομόνωσης που οδηγεί στην παραφροσύνη».

«Οι απάνθρωπες και παράνομες συνθήκες κράτησης διατηρούνται στο ακέραιο. Προς την κατεύθυνση άρσης αυτού του καθεστώτος, της φυλακής μέσα στη φυλακή, δεν προτείνεται τίποτε. Το πρακτικό αλλά σημαντικό ζήτημα της διεύρυνσης του χώρου του χώρου προαυλισμού δεν αντιμετωπίζεται, το προαύλιο παραμένει ασφυκτικά μικρό» αναφέρει και προσθέτει ότι «η διατήρηση του άτυπου ειδικού καθεστώτος κράτησης δεν επιβάλλεται για κάποιους λόγους ασφάλειας ή «προστασίας» μας, αλλά για τη ψυχική και φυσική εξόντωσή μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε, τη Δευτέρα, την αφαίρεση από τον αύλειο χώρο των κρατουμένων μελών της 17 Νοέμβρη των πλαϊνών συρματοπλεγμάτων φύλαξης. Μετά την εξέλιξη αυτή οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διέκοψαν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024