88

Νέο νομικό πλαίσιο για τη μετανάστευση προωθεί η κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, η ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι αποδοτική.

Στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Απασχόλησης, αποφασίστηκε να συσταθούν διυπουργικές ομάδες εργασίας προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να διαμορφωθεί αν χρειαστεί ένα νέο νομικό πλαίσιο, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Παράλληλα έγινε ανάλυση όλων των παραμέτρων για τα θέματα ασύλου, για τους οικονομικούς μετανάστες και την επίλυση των «αγκυλώσεων» που υπάρχουν για τους λαθρομετανάστες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εναρμονιστεί το νομικό πλαίσιο της χώρας με το ευρωπαϊκό και να ληφθούν μέτρα για την ένταξη των μεταναστών στο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο της χώρας.

Πάντως όπως ανέφερε κορυφαίος υπουργός, στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι «οι επιχειρήσεις-«σκούπα» δεν είναι αποδοτικό μέτρο και ούτε πρόκειται να συνεχιστούν», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το θέμα της επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ