
Η ΟΤΟΕ ζητά την άμεση ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών
Την άμεση και οριστική ρύθμιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών ζητά η ΟΤΟΕ, ενώ καλεί τα μέλη της σε «αγωνιστική ετοιμότητα». Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι μαζικές εθελούσες εξόδους εργαζομένων οδηγούν τα ταμεία σε δεινή οικονομική κατάσταση.
53
Την άμεση και οριστική ρύθμιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών ζητά η ΟΤΟΕ, καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη της σε «αγωνιστική ετοιμότητα». Η Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για μαζικές εθελούσες εξόδους εργαζομένων οδηγούν τα ταμεία σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, τη Δευτέρα, για το θέμα αυτό ο υφυπουργός Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος προγραμματίζει ένα νέο γύρο επαφών με τις διοικήσεις των τραπεζών και τη συνδικαλιστική ηγεσία των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η ΟΤΟΕ προτείνει την ένταξη των ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ με παράλληλη δημιουργία ενιαίου επικουρικού ταμείου, το οποίο για ένα διάστημα θα χορηγεί κύρια και επικουρική σύνταξη (κατά τα πρότυπα της Εμπορικής Τράπεζας).
Η υλοποίηση του εγχειρήματος δεν θα είναι εύκολη, καθώς ο Ν.Αγγελόπουλος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχτεί τη μεταφορά ελλειμμάτων από τα ταμεία των τραπεζών στο ΙΚΑ.
Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ, καλεί τις διοικήσεις να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία και θα προβεί σε διάβημα στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα.
Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί, δε, ότι «μόνο με νέες προσλήψεις θα αποτραπούν τα φαινόμενα εντατικοποίησης και όξυνσης των ήδη βεβαρημένων εργασιακών σχέσεων, που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σκληρές συγκρούσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Toi & Moi: Πέθανε ο συνιδρυτής, Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος
- Προκόπης Παυλόπουλος: Η διεκδίκηση των κλαπέντων από τους Βουλγάρους χειρογράφων και κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο
- Η Τουρκία επιμένει στον όρο «Τουρκικά Στενά» με νέα επιστολή της στον ΟΗΕ
- Child Benefit Boost: Who Gets Up to €150 Per Child
- Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία του 20χρονου Νικήτα – «Το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο», λένε οι συγγενείς του
- Γερμανία: Το 52% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μερτς θα εξαντλήσει τη θητεία της – Σταθερό προβάδισμα για την AfD