Διπλός φόρος για τα κέρδη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 2005
Δυο φορές φόρο για τα καθαρά κέρδη κάθε χρήσης θα πρέπει να πληρώνουν (από το 2005) οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να απαλλαγούν από το φορολογικό έλεγχο και τις συνέπειές του.
27
Δυο φορές φόρο για τα καθαρά κέρδη κάθε χρήσης θα πρέπει να πληρώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να απαλλαγούν από το φορολογικό έλεγχο και τις συνέπειές του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, από το 2005 οι μικρομεσαίοι που θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο της Εφορίας, εκτός από τον φόρο που θα πληρώνουν κάθε χρόνο με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, θα ξαναπληρώνουν φόρο για τη συγκεκριμένη χρήση με βάση το ειδικό σημείωμα περαίωσης που θα υποβάλουν (προαιρετικά) στη ΔΟΥ.
Η κατάργηση του ελέγχου που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, στις επιχειρήσεις με τζίρο έως 300.000 ευρώ και τους ελεύθερους επαγγελματίες με ακαθάριστα έσοδα έως 150.000 ευρώ, εφόσον δηλώνουν καθαρά κέρδη υψηλότερα από αυτά που προκύπτουν από το μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους, «κρύβει» ένα νέο ειδικό τρόπο αυτόματου κλεισίματος των ανέλεγκτων υποθέσεων.
Η πρόταση της επιτροπής για το έλεγχο και την περαίωση των φορολογικών υποθέσεων 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στηρίζεται σε ένα μαθηματικό τύπο, ο οποίος θα προσδιορίζει για κάθε επιτηδευματία το ελάχιστο ύψος εισοδήματος.
Οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα θεωρούνται ότι έχουν υποβάλει ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις, εφόσον δεν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις και έχουν δηλώσει καθαρά κέρδη υψηλότερα από αυτά που προκύπτουν με βάση το μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους προσαυξημένου κατά 25%.
Αν τα δηλωθέντα καθαρά κέρδη είναι χαμηλότερα, θα επαναπροσδιορίζονται και θα πληρώνουν φόρο επί της διαφοράς μεταξύ των δηλωθέντων κερδών και αυτών που προσδιορίστηκαν με τον ειδικό μαθηματικό τύπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442