Έρευνες για υπεξαίρεση 6 εκατ. ευρώ σε υποκατάστημα της ΤτΕ στην Καλαμάτα
Φτερά έκαναν 5,9 εκατομμύρια ευρώ από το υποκατάστημα της Τραπέζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, όπως έδειξε λογιστικός έλεγχος. Στο θησαυροφυλάκιο δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και οι έρευνες επικεντρώνονται, υπό άκρα μυστικότητα, στους υπαλλήλους.
28
Ολοι οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα εξετάζονται από την Ασφάλεια, στα πλαίσια της έρευνας που γίνεται για τη μεγάλη υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε μετά από λογιστικό έλεγχο.
Όπως διαπιστώθηκε, μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, έκαναν φτερά 5.900.000 ευρώ από το χρηματικό απόθεμα του υποκαταστήματος.
Τα χρήματα αυτά εκλάπησαν τμηματικά και διενεργείται έρευνα και από την Τράπεζα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε η υπεξαίρεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των αστυνομικών της Aσφάλειας Καλαμάτας επικεντρώνεται σε πέντε υπαλλήλους της Τράπεζας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να ενοχοποιούν κάποιον από αυτούς.
Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που πήραν τα χρήματα ή είχαν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο ή χρησιμοποίησαν άλλο τρόπο για να μεταφέρουν το τεράστιο ποσό, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.
Η κινητοποίηση του ανώτερου διοικητικού μηχανισμού της Τράπεζας της Ελλάδος ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση από το διευθυντή του υποκαταστήματος στην Καλαμάτα ότι, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του χρηματικού αποθέματος του υποκαταστήματος, διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 5,65 εκατ. ευρώ.
Αμεσα δόθηκε εντολή και μετέβη στην Καλαμάτα κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος, με επικεφαλής διευθυντή του Κεντρικού Καταστήματος, για τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου. Παράλληλα, το περιστατικό ανακοινώθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, οι οποίες και επιλήφθησαν στη συνέχεια.
Με ανακοίνωση της, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς της Τράπεζας μέτρα ασφαλείας για τη φύλαξη του χρηματικού της είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 24ωρη φύλαξη από ένοπλους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας της Τράπεζας, ασφάλιση των θησαυροφυλακίων με περισσότερα του ενός κλειδιά ασφαλείας και αντίστοιχους συνδυασμούς κλειδαρίθμων, που απασφαλίζονται πάντοτε από περισσότερους του ενός υπαλλήλους της Τράπεζας, παρακολούθηση των ευαίσθητων χώρων με τηλεοπτικές κάμερες κ.ά.
Επομένως, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ίχνη εξωτερικής παραβίασης των χώρων του υποκαταστήματος, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Από τους ναζί μέχρι τα κολαστήρια της ICE: Πότε τα κέντρα κράτησης γίνονται «στρατόπεδα συγκέντρωσης»
- Θέλει τρόπο, όχι κόπο: Απλοί κανόνες που απογειώνουν την άσκηση
- Χανταϊός: Έπιασε στεριά το κρουαζιερόπλοιο Hondius – Σε «σφραγισμένα» οχήματα η μεταφορά των επιβατών
- Super League: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Καραϊσκάκη – Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής, αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας
- Οι «Εκκλησιάζουσες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περιοδεία
- Συνταξιοδότηση: Ρεκόρ αιτήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Έφτασαν τις 58.213
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (10/5): Πού θα δείτε τα play offs της Super League και το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)








































![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442