27

Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε και επισήμως η ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ από τον Σπύρο Καπράλο. Στην επιλογή του συμφώνησαν τόσο οι τράπεζες (βασικοί μέτοχοι της ΕΧΑΕ), όσο και το υπουργείο Οικονομίας.

Ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση ο κ. Καπράλος δεν απάντησε στην ερώτηση αν θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αργότερα, το Δ.Σ. της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) συνεδρίασε και αφού αξιολόγησε τα συμπεράσματα σχετικής εργασίας της PriceWaterhouseCoopers, ανακοίνωσε την ανάληψη της σχετικής θέσης από τον Σπύρο Καπράλο. Ο τελευταίος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Καπράλος έχει διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1991-1993 και συγχρόνως πρόεδρος στην ΕΤΕΒΑ και στην ασφαλιστική εταιρεία Αστήρ. Μετά τη θητεία του στην ΕΤΕ έγινε διευθύνων σύμβουλος της ΕFG Βalkan Ιnvestment. Επίσης ήτραν μέλος στα ΔΣ της Ήπειρος ΑΕΒΕ και της Τράπεζας Αθηνών.

Ήταν εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004, θέση την οποία εγκατέλειψε λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, οπότε και ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ