Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Τον Οκτώβριο η παραλαβή του πλήρους συστήματος C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών

Τον Οκτώβριο η παραλαβή του πλήρους συστήματος C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών

Τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά τη λήξη και των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα παραλάβει το ελληνικό Δημόσιο το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας C4I, που αγοράστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

43

Τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά τη λήξη και των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα παραλάβει το ελληνικό Δημόσιο το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας C4I, που αγοράστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, το Δημόσιο και η ανάδοχος εταιρεία SAIC έχουν εμπλακεί σε διαμάχες για τις ευθύνες των καθυστερήσεων, αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα που είτε προβλέπονται είτε δεν προβλέπονται από τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003.

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι το ποιος θα ξηλώσει τις κάμερες και τα υπόλοιπα συστήματα ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί στις Oλυμπιακές εγκαταστάσεις!

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων η Αστυνομίας δεν είχε στα χέρια της τις πολλαπλές δυνατότητες που θεωρητικά έδινε το C4I. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εκλήθη να ξεπεράσει η ΕΛ.ΑΣ. ήταν η μη λειτουργία του λογισμικού, καθώς απαιτείται πολύς χρόνος για να λειτουργήσει το λογισμικό και να δημιουργηθεί μια σημαντική βάση δεδομένων με πρακτικά αποτελέσματα για τους αστυνομικούς.

Αυτό που παραδέχεται και η ανάδοχος εταιρεία είναι ότι οι Έλληνες αστυνομικοί-χειριστές των υπολογιστών δεν πρόκειται ποτέ να δουν στις οθόνες τους ελληνικές αλλά μόνο αγγλικές λέξεις, αφού η αλλαγή της γλώσσας χρειάζεται την έγκριση του ΝΑΤO!

Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το ερώτημα πώς θα χρησιμοποιηθεί τώρα το C4I, ένα σύστημα ασφαλείας που το κόστος του ξεπέρασε τα 260 εκατομμύρια ευρώ.

Το μόνο σίγουρο για την Αστυνομία είναι η αξιοποίηση των καμερών που ξηλώθηκαν από τις Oλυμπιακές εγκαταστάσεις, και βεβαίως αυτών που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στους δρόμους της Αθήνας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Ήδη, έχει αποφασιστεί ότι για την τοποθέτηση των περίπου 1.000 καμερών θα γίνει διαγωνισμός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies