To γκρέιπφρουτ βοηθάει στην απώλεια των περιττών κιλών
Νέα Υόρκη: Η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα φαίνεται να βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο 28ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
Νέα Υόρκη: Η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα φαίνεται να βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο 28ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
Ερευνητική ομάδα της Scripps Clinic στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Δρ Κεν Φουτζιόκα ζήτησε από 100 παχύσαρκα άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος να καταναλώσουν γκρέιπφρουτ σε διάφορες μορφές και να καταγράψουν τις μεταβολές στο βάρος τους κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων της μελέτης.
Τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα, κάθε ομάδα είτε έτρωγε μισό γκρέιπφρουτ ή έπινε ένα ποτήρι χυμό ή λάμβανε ένα δισκίο που περιείχε εκχυλίσματα του φρούτου ή έπινε χυμό μήλου. Οι συμμετέχοντες έλαβαν εντολή να μην διαφοροποιήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.
Μετά το τέλος της μελέτης, τα άτομα που έτρωγαν γκρέιπφρουτ είχαν χάσει από 226 έως 1.360 γραμμάρια χωρίς να κάνουν κάτι επιπλέον. Επίσης, σημείωσαν και μείωση της ινσουλίνης, γεγονός που εξέπληξε τους ερευνητές.
Ο χυμός και τα χάπια ήταν λιγότερο αποτελεσματικά στην απώλεια των περιττών κιλών. Ωστόσο τόσο το φρούτο όσο και ο χυμός του ενθάρρυναν την απώλεια βάρους στους πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο.
health.in.gr
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε πυρκαγιά σε παμπ στην Μπανγκόκ – Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442