51

Οργάνωση που υποστηρίζει ότι διασυνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την ανεπιτυχή απόπειρα δολοφονίας του εντολοδόχου πρωθυπουργού του Πακιστάν Σαουκάτ Αζίζ και προειδοποίησε με αιματηρές επιθέσεις κατά φιλοαμερικανών αξιωματούχων.

Η αποκαλούμενη ως «Ισλαμπούλι Ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα» οργάνωση, ήδη γνωστή στο Πακιστάν, δεν κατονομάζει τον Αζίζ στην ανακοίνωση που απέστειλε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, αλλά δηλώνει ότι είχε στο στόχαστρο έναν από τους άνδρες των «Αμερικανών απίστων στο Πακιστάν».

Ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατή η επαλήθευση της αυθεντικότητας της ανακοίνωσης.

«Με αυτό το χτύπημα, δίνουμε ένα μήνυμα στην πακιστανική κυβέρνηση και στον προδότη επικεφαλής της, τον Περβέζ Μουσαράφ, ο οποίος εξακολουθεί να εκδίδει μουτζαχεντίν στην Αμερική για να την κατευνάσει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η χθεσινή επίθεση θα ακολουθηθεί από πιο οδυνηρά χτυπήματα, αν δεν σταματήσετε να υπακούετε τυφλά τις εντολές του Μπους. Αν δεν σταματήσετε, οι μουτζαχεντίν θα διεξαγάγουν έναν αιματηρό πόλεμο στο Πακιστάν» προειδοποιεί η οργάνωση.

Ο 55χρονος Σαουκάτ Αζίζ, ο οποίος κρατά αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, διέφυγε της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Παρασκευή εναντίον του. Αξιωματούχοι του Πακιστάν θεωρούν υπόπτους για την επίθεση μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Συνολικά οκτώ άτομα σκοτώθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters