30

Έκρηξη αερίου σημειώθηκε σε εργοστάσιο του Βελγίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άτομα, ενώ τουλάχιστον 112 άτομα τραυματίστηκαν. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε βιομηχανική ζώνη νότια των Βρυξελλών.

Όπως γράφει η βελγική εφημερίδα Le Soir, η έκρηξη σημειώθηκε στις 9 το πρωί. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ οι τοπικές Αρχές έχουν ζητήσει την αποστολή επιπλέον δυνάμεων από άλλες περιοχές.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Βρυξέλλες – Τουρνέ διακόπηκε. Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν και οι εθνικοί οδοί που συνδέουν το Βέλγιο με την γαλλική πόλη Λιλ και το λιμάνι του Καλέ.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το δυστύχημα συνέβη την ώρα που ομάδα εργαζομένων πραγματοποιούσε εργασίες επισκευής σε αγωγό αερίου. Ο συγκεκριμένος αγωγός συνδέει τις ακτές της χώρας με τη Γαλλία.

Ο Βέλγος υπουργός Αμυνας Αντρέ Φλαό δήλωσε στους δημοσιογράφους πως βρίσκεται σε εξέλιξη ενδελεχής έρευνα για την έκρηξη, επισημαίνοντας πως «κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για δυστύχημα».

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα τον τελικό απολογισμό των νεκρών, οι οποίοι ανέρχονται σε 15. Τους 112 αγγίζουν οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον Αντρέ Φλαό, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επίσης θύματα στο εσωτερικό ενός εργοστασίου κατασκευής χάρτινων κουτιών, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο υγραερίου.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ