
Με αιματοχυσία απειλεί την Αυστραλία και την Ιταλία άγνωστη ισλαμική οργάνωση
Οργάνωση που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το ευρωπαϊκό σκέλος της Αλ Κάιντα απείλησε το Σάββατο την Ιταλία και την Αυστραλία με επιθέσεις, αν οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών δεν αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από το Ιράκ.
71
Οργάνωση που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το ευρωπαϊκό σκέλος της Αλ Κάιντα απείλησε το Σάββατο την Ιταλία και την Αυστραλία με επιθέσεις, αν οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών δεν αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από το Ιράκ.
Η προειδοποίηση της οργάνωσης, που υπογράφει ως «Ισλαμική Ομάδα Ταουχίντ – Οργάνωση Αλ Κάιντα – Ευρώπη», εμφανίστηκε σε σελίδα στο Διαδίκτυο. Οι άγνωστοι απειλούν με επίθεση και στις δύο χώρες με δεκάδες παγιδευμένα αυτοκίνητα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
«Λαέ της Αυστραλίας, αν η κυβέρνησή σου αρνηθεί να αποχωρήσει, θα ταρακουνήσουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας, όπως κάναμε στην Ινδονησία, και οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα δεν θα σταματούν» επισημαίνεται στο απειλητικό μήνυμα.
«Λαέ της Ιταλίας, σε συμβουλεύουμε να δεχτείς την προσφορά μας. Αν αρνηθείς, θα ακούσεις δεκάδες παγιδευμένα αυτοκίνητα να ταρακουνούν τις πόλεις σου» προστίθεται.
Η οργάνωση απειλεί επίσης πως θα επιτεθεί σε ιταλικούς και αυστραλιανούς στόχους σε μουσουλμανικές χώρες. «Τα όπλα μας είναι μεγάλα και μπορούν να φτάσουν όποιον θέλουμε, όποτε θέλουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, η ίδια οργάνωση απείλησε με επιθέσεις τη Βουλγαρία και την Πολωνία, αν αυτές δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το ιρακινό έδαφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μονακό – Μπαρτσελόνα 79-70: Οι Μονεγάσκοι στον δρόμο του Ολυμπιακού
- Τέλος στο θρίλερ Πάουελ – Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα ηγεσία της Fed
- LIVE: Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης
- Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- LIVE: Σάντερλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παυλόπουλος: Η Κοβέσι και οι Έλληνες δικαστικοί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνουν καλά τη δουλειά τους
