
Νέοι βομβαρδισμοί στη Φαλούτζα με 14 νεκρούς
Δεκατέσσερα άτομα σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών ελικοπτέρων εναντίον κατοικίας στη Φαλούτζα, στο κεντρικό Ιράκ. Μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.
43
Δεκατέσσερα άτομα σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών ελικοπτέρων εναντίον κατοικίας στη Φαλούτζα, στο κεντρικό Ιράκ.
Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση του Ιράκ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στη Φαλούτζα.
Τους τελευταίους δύο μήνες οι αμερικανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κτίρια στη Φαλούτζα, καθώς θεωρούν ότι αποτελούν κρησφύγετα ενόπλων ισλαμιστών συνεργατών του καταζητούμενου Αμπου Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.
Σύμφωνα με τον Αχμέντ Γκανέμ, γιατρό στο γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα, μεταξύ των νεκρών από το βομβαρδισμό ήταν γυναίκες και παιδιά.
Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι οι βομβαρδισμοί ακολούθησαν τις συγκρούσεις Αμερικανών στρατιωτών με Ιρακινούς ενόπλους στην περιοχή. Υποστήριξαν, επίσης, ότι η κατοικία που βομβαρδίστηκε ανήκε σε οικογένεια Ιρακινών.
O Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη Φαλούτζα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η πολυεθνική δύναμη ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλάουι άδεια να προχωρήσει σε επιχείρηση που στόχο θα έχει συγκεκριμένες θέσεις που σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, είναι έδρα ένοπλων ανταρτών και τρομοκρατών» δήλωσε αξιωματούχος της ιρακινής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότιγχαμ πέντε αστέρων, διέλυσε τη Σάντερλαντ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]
- Data centers: Η αγορά ακινήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Τέμπη: Βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία βρέθηκε στο σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
- Η ΕΠΟ ανακοίνωσε οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα πάνε στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson
- Τραμπ vs πρίγκιπα Χάρι – «Πώς τα πάει; Πώς είναι η σύζυγός του;»




