Συνεργάτης του Μπιν Λάντεν παραδόθηκε στις Αρχές της Σ.Αραβίας
Κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου περί αμνηστίας που θέσπισε η Σ.Αραβία σε όσους εξτρεμιστές σχετίζονται με τρομοκρατικές επιθέσεις και παραδίδονται οικειοθελώς, ένας ανάπηρος σεΐχης -συνεργάτης του Μπιν Λάντεν- παραδόθηκε στις Αρχές της χώρας.
31
Κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου περί αμνηστίας που θέσπισε η Σ.Αραβία σε όσους εξτρεμιστές σχετίζονται με τρομοκρατικές επιθέσεις και παραδίδονται οικειοθελώς, ένας ανάπηρος σεΐχης -συνεργάτης του Μπιν Λάντεν- παραδόθηκε την Τρίτη στις Αρχές της χώρας.
Ο Χαλέντ αλ-Χαρμπί γνωστός επίσης ως Σουλεϊμάν αλ-Μακί παραδόθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη, αφού είχε περάσει αρκετά χρόνια κρυμμένος στα σύνορα Ιράν-Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το BBC.
Πληροφορίες θέλουν τον παράλυτο σεΐχη να έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα τελευταία μαγνητοσκοπημένα τηλεοπτικά μηνύματα του Σαουδάραβα φερόμενου ως αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο Χαλέντ αλ-Χαρμπί φέρεται να γνωρίζει καλά τον Μπιν Λάντεν, ενώ πιθανολογείται και η συνεργασία των δύο ανδρών για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ο σεΐχης έκανε χρήση του νόμου περί αμνηστίας που χορηγεί η σαουδαραβική κυβέρνηση σε όσους εξτρεμιστές παραδοθούν οικειοθελώς στις Αρχές. Ωστόσο, το όνομά του δεν βρίσκεται στη λίστα με τους 26 πλέον καταζητούμενους ένοπλους εξτρεμιστές, που εξέδωσε πρόσφατα η Σ.Αραβία.
Πάντως, ελάχιστοι εξτρεμιστές έχουν κάνει χρήση του νόμου περί αμνηστίας της Σαουδικής Αραβίας. Μόλις δύο άτομα έχουν παραδοθεί στις Αρχές από τις 23 Ιουνίου, όταν ο νόμος τέθηκε σε ισχύ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
- Άνω Λιόσια: «Ήθελα να δω εάν είχε νερό ή βενζίνη» – Τι λέει ο 85χρονος που προκάλεσε φωτιά στο γκαράζ του σπιτιού του
- Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς στην Εθνική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442