Στις 9 Οκτωβρίου η ιστορική προσφυγή των Αφγανών στις κάλπες για την εκλογή προέδρου
Στις 9 Οκτωβρίου πρόκειται να διενεργηθούν τελικώς οι πρώτες ελεύθερες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Αφγανιστάν. Εντούτοις, η βουλευτική αναμέτρηση θα καθυστερήσει, λαμβάνοντας χώρα τον Απρίλιο του 2005, βάσει ανακοίνωσης της Εκλογικής Επιτροπής.
51
Στις 9 Οκτωβρίου πρόκειται να διενεργηθούν τελικώς οι πρώτες ελεύθερες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Αφγανιστάν. Εντούτοις, η βουλευτική αναμέτρηση θα καθυστερήσει, λαμβάνοντας χώρα τον Απρίλιο του 2005, βάσει ανακοίνωσης της Εκλογικής Επιτροπής.
Η κυβέρνηση Καρζάι ήλπιζε στην ταυτόχρονη διενέργεια προεδρικών και βουλευτικών εκλογών τον περασμένο Ιούνιο, εντούτοις όπως επισημαίνει το Reuters η κατάσταση ασφαλείας και λογιστικά προβλήματα κατέστησαν ανέφικτη την υλοποίηση της σχετικής επιδίωξης
Οι Ταλιμπάν και τοπικοί πολέμαρχοι που πολεμούν στο πλευρό τους έχουν «ορκιστεί» να διαταράξουν την πορεία του Αφγανιστάν προς ελεύθερες εκλογές. Εξ ου και η έκκληση του Χαμίντ Καρζάι για επίσπευση της αποστολής ενισχύσεων της ISAF προκειμένου να διασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη αποφασίστηκε η διεύρυνση της ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν. Ο αριθμός των στρατιωτών θα ανέλθει σε 10.000 από 6.500 σήμερα και θα υπάρξει ανάπτυξη πέραν των ορίων της Καμπούλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442