Στις κάλπες οι πολίτες του Καναδά για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται τη Δευτέρα στον Καναδά και το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Φιλελεύθεροι ενδέχεται να υποστούν ήττα από τους Συντηρητικούς, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια.
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται τη Δευτέρα στον Καναδά και το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Φιλελεύθεροι ενδέχεται να υποστούν ήττα από τους Συντηρητικούς, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι Συντηρητικοί του Στίβεν Χάρπερ προηγούνται στην πρόθεση ψήφου με 34%, έναντι 30% για τους Φιλελεύθερους του πρωθυπουργού Πολ Μαρτέν.
Ο Μαρτέν ανέλαβε την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο ίδιος αποφάσισε να ρισκάρει, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Ιούνιο.
Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση Μαρτέν βρίσκεται στη δίνη οικονομικού σκανδάλου, το οποίο ουσιαστικά «κληρονόμησε» από τον τέως πρωθυπουργό Ζαν Κρετιέν.
Η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δημοσίου χρήματος. Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο νυν πρωθυπουργός ήταν υπουργός Οικονομικών.
Από την πλευρά του, ο Στίβεν Χάρπερ διατήρησε χαμηλό προφίλ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως έναν πολιτικό του κέντρου.
Πάντως, δεν αποκλείεται και η πιθανότητα κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα να μην συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναζητώντας συμμάχους σε μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς.
Μεταξύ αυτών, το αριστερό κόμμα των Νέων Δημοκρατών, όπως και το γαλλόφωνο «Μπλοκ Κεμπεκουά», που ελέγχει το τοπικό Κοινοβούλιο στο Κεμπέκ.
Τα exit polls αναμένονται τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.