Από 1ης Ιουλίου σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία τα μέτρα Ολυμπιακής ασφάλειας
Για την πορεία της προετοιμασίας στα θέματα ασφάλειας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς από την 1η Ιουλίου αρχίζει η περίοδος Ολυμπιακής ασφάλειας. Κατά 90% και πλέον έτοιμοι, διαβεβαίωσε ο υπουργός.
28
Για την πορεία της προετοιμασίας στα θέματα ασφάλειας ενημέρωσε το Σάββατο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς από την 1η Ιουλίου αρχίζει η περίοδος Ολυμπιακής ασφάλειας, κατά την οποία θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους Αγώνες.
Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα «της τάξεως του 90% και πλέον», ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των αστυνομικών στις θέσεις τους και ότι υπάρχει ικανοποίηση για το επίπεδο συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και των συναρμόδιων φορέων. Πρόσθεσε δε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η ταλαιπωρία των πολιτών να είναι η μικρότερη δυνατή.
Ο υπουργός κλήθηκε επίσης να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Κόσμος του Επενδυτή, σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια επίδειξης της αρτιότητας των συστημάτων, επιλέχθηκε τυχαία πολίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συνέχεια, σε 3 υπήρχε φωτογραφία στην οποία φαινόταν καθαρά το πρόσωπό του, σε 5 υπήρχε ήχος, σε 17 ακουγόταν ο διάλογός του σε κινητό και είχε αναγνωριστεί ο αριθμός του τηλεφώνου του.
«Πρέπει να σας πω ότι έχουν γίνει γύρω στις 200 ασκήσεις ετοιμότητας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλές ασκήσεις και γίνονται ακριβώς για να βλέπει κανείς τι κενά υπάρχουν και να τα διορθώνει», ήταν το σχόλιο του κ. Βουλγαράκη.
Στο μεταξύ, με τρία υπερσύγχρονα σκάφη ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ασφάλεια των Αγώνων. Τα σκάφη παραδόθηκαν στο Λιμενικό Σώμα από την αμερικανική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Φαλήρου, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη, του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τ.Μίλερ, του αρχηγού του ΛΣ Χρ.Δελημιχάλη, της συμβούλου του Λευκού Οίκου σε θέματα αντιτρομοκρατίας Φρ.Τάουνσεντ, του συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κ.Μπλακ κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο
- Τραμπ: Πλήγμα από Βιρτζίνια εν όψει midterms – Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης δίνοντας ώθηση στους Δημοκρατικούς
- Τα δεδομένα με τον Ταϊρίκ Τζόουνς ενόψει playoffs της Euroleague
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ διορισμού μετακλητών – Δημιούργησε γαλάζιο κράτος κομματικών φίλων
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442