Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Παράταση στο τελεσίγραφο των εξτρεμιστών προς την κυβέρνηση της Σεούλ

Παράταση στο τελεσίγραφο των εξτρεμιστών προς την κυβέρνηση της Σεούλ

Αγνωστη είναι η τύχη του Νοτιοκορεάτη Κιμ Σουν-ιλ, τον οποίο κρατούν όμηρο Ιρακινοί εξτρεμιστές και απειλούν να τον αποκεφαλίσουν εάν η Σεούλ δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ. Παράταση στο τελεσίγραφο προς τη Ν.Κορέα έδωσαν οι εξτρεμιστές

43

Αγνωστη είναι η τύχη του Νοτιοκορεάτη Κιμ Σουν-ιλ, τον οποίο κρατούν όμηρο Ιρακινοί εξτρεμιστές και απειλούν να τον αποκεφαλίσουν εάν η Σεούλ στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ και δεν αποσύρει τις υπάρχουσες.

Το τελεσίγραφο της οργάνωσης «Ταουχίτ ουάλ Τζιχάντ» (Ενοποίηση και Ιερός Πόλεμος) προς τη Νότιο Κορέα έληξε το απόγευμα της Δευτέρας, όμως την Τρίτη οι ισλαμιστές αντάρτες παρέτειναν την προθεσμία. Η ίδια οργάνωση ευθύνεται για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού Νικ Μπεργκ.

Ωστόσο, η Σεούλ, που βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση του Κιμ, έχει διαμηνύσει ότι τα σχέδιά της για την αποστολή στο Ιράκ περίπου 3.000 στρατιωτών δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο υπουργός Εξωτερικών Μπαν Κι-μουν κάλεσε τους εξτρεμιστές να αφήσουν ελεύθερο τον Κιμ και υποστήριξε ότι η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων γίνεται με στόχο την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, υπό τον πρόεδρο Ρο Μου Χιουν.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 33χρονου ομήρου απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση της χώρας να επανεξετάσει την πολιτική της και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή απελευθέρωση του Κιμ.

Παράλληλα, δεκάδες Νοτιοκορεάτες διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο κέντρο της Σεούλ, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τους στρατιώτες της από το Ιράκ.

Όμως, η μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου καλεί την κυβέρνηση να παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της και την προτρέπει να δράσει άμεσα, ακόμα και μέσω των θρησκευτικών αρχών του Ιράκ, για να πεισθούν οι τρομοκράτες να μην εκτελέσουν τον Νοτιοκορεάτη υπήκοο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, όλοι οι Νοτιοκορεάτες πολίτες που εργάζονται στο Ιράκ θα αποχωρήσουν από τη χώρα έως τις αρχές Ιουλίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Λι Χι-μπιόμ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ήδη έχουν αποχωρήσει και παραμένουν στο έδαφος του Ιράκ μόλις 22 Νοτιοκορεάτες υπήκοοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies