Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις εφοριακοί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για δωροδοκία
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τέσσερις εφοριακοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας, που αποκαλύφτηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.
27
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τέσσερις εφοριακοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας, που αποκαλύφτηκαν στη ΔΟΥ Νεαπόλεως και σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σύσταση συμμορίας και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.
Ένας ακόμη εφοριακός την ίδιας ΔΟΥ, ένας λογιστής και ένας ιδιώτης που είχαν επίσης συλληφθεί και κατηγορούνται για τις ίδιες υποθέσεις ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις από τους εφοριακούς είχαν ζητήσει από επιχειρηματία 60.000 ευρώ προκειμένου να μην του βεβαιώσουν φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα που θα έφταναν τα 230.000 ευρώ. Μετά από συνεννοήσεις συμφώνησαν να καταβάλει 50.000 ευρώ για λογαριασμό τους, μέρος των οποίων θα δινόταν και στους άλλους δύο συλληφθέντες εφοριακούς, με αντάλλαγμα να του βεβαιώσουν προς πληρωμή στο Δημόσιο 13.920 ευρώ.
Μετά από συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο επιχειρηματίας παρέδωσε μέσα στο ασανσέρ του κτιρίου της ΔΟΥ σε δύο από τους υπαλλήλους τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα γραφεία και στα σπίτια τους.
Εξάλλου οι πέντε συλληφθέντες εφοριακοί εμπλέκονται και σε άλλη υπόθεση χρηματισμού. Συγκεκριμένα, ιδιώτης έδωσε 6.000 ευρώ σε λογιστή, ο οποίος αφού κράτησε 600 ευρώ για τον εαυτό του, έδωσε τα 5.400 σε 3 εφοριακούς, προκειμένου να βεβαιώσουν λιγότερο φόρο από τον αναλογούντα, σε επιχείρηση που διατηρεί η σύζυγος του ιδιώτη, που ενεργούσε εν αγνοία της.
Μέρος των χρημάτων αυτών προοριζόταν για τους άλλους δύο εφοριακούς, ενώ από την αστυνομία συνελήφθηκαν ο ιδιώτης και ο λογιστής. Τα χρήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442