Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την κυβέρνηση να προτείνει Σημίτη για πρόεδρο της Κομισιόν
Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος το ενδεχόμενο να προτείνει η Ελλάδα τον Κώστα Σημίτη για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Θα ήταν τιμή για την Ελλάδα», σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου.
28
Δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος το ενδεχόμενο να προτείνει η Ελλάδα τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί η ίδια η κυβέρνηση δεν προτείνει τον κ. Σημίτη για τη θέση αυτή, δεδομένης της στήριξης που έχει δεχθεί να δώσει ο Κώστας Καραμανλής αν το όνομά του τέως πρωθυπουργού ακουγόταν, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Τίποτα δεν αποκλείεται».
Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι κατά την πρόσφατη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στις διεργασίες αναζήτησης προσώπου κοινής αποδοχής για την προεδρία της Κομισιόν, που όμως απέβησαν άκαρπες.
«Η κυβέρνηση συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες και συζητά. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι, ότι για την Ελλάδα ο τελικός στόχος έχει ιδιαίτερη αξία. Το αποτέλεσμα έχει ιδιαίτερη αξία», ανάφερε ο κ. Ρουσόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως «θα ήταν τιμή όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την Ελλάδα, όπως πιστεύω και για την Ευρώπη, να βρεθεί στο πηδάλιο της ΕΕ ένας Έλληνας όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης. Είναι κάτι το οποίο εμείς πάντα υποστηρίζουμε, αλλά βεβαίως θα δούμε ποιες είναι οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Τι λέει ο σύντροφος της 19χρονης για την επικοινωνία τους το μοιραίο βράδυ
- Μισέλ Φάιφερ και Ντέιβιντ Ε. Κέλι – «Ήμουν υπερπροστατευτική μητέρα με τα δύο παιδιά μου»
- Η Λέστερ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, δέκα χρόνια μετά το ιστορικό πρωτάθλημα στην Premier League! (vid, pic)
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Τι ζήτησε η Κοβέσι
- Δημήτρης Μαρωνίτης: Το πέλαγος της κακογραφίας μας
- Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κατεδάφιση 21 αυθαιρέτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης
- ΗΠΑ: Αρκούδα εγκλωβισμένη επί ώρες σε δέντρο αναστάτωσε γειτονιά στο Άλμπανι – Πώς την κατέβασαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442