Δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα στις 15 Αυγούστου για την παραμονή του Ούγκο Τσάβες
Στις 15 Αυγούστου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της παραμονής του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στην εξουσία. Σε περίπτωση ήττας του, θα προκηρυχθούν νέες προεδρικές εκλογές εντός 30 ημερών.
Στις 15 Αυγούστου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της παραμονής του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στην εξουσία.
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Εσεκίελ Θαμόρα, σε περίπτωση ήττας του θα προκηρυχθούν νέες προεδρικές εκλογές εντός 30 ημερών.
Ο ορισμός ημερομηνίας για το δημοψήφισμα θεωρείται ευρέως ως μία νίκη της αντιπολίτευσης, που ανησυχούσε μήπως μία επιπλέον αναβολή μείωνε τις πιθανότητες αποπομπής του Τσάβες.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, σε περίπτωση που ο Τσάβες ηττάτο σε δημοψήφισμα μετά τις 19 Αυγούστου, θα αναλάμβανε την ηγεσία ο αντιπρόεδρός του, έως τις προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2006.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.