Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ στις 13 Ιουνίου ζητά ο Ν.Κωνσταντόπουλος

Ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ στις 13 Ιουνίου ζητά ο Ν.Κωνσταντόπουλος

Ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού στις 13 Ιουνίου ζήτησε από τους πολίτες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο την Πέμπτη. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ακολουθούν την ίδια, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

71

Ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού στην εκλογική διαδικασία της 13ης Ιουνίου ζήτησε από τους πολίτες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο την Πέμπτη. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ακολουθούν την ίδια, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος και προς το ΚΚΕ, για το οποίο είπε ότι «ακολουθεί εξωπραγματική πολιτική έναντι της ΕΕ».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι δεν είναι τυπική και ανούσια η διαδικασία των ευρωεκλογών και προσέθεσε ότι η αποχή σημαίνει παραίτηση από το δικαίωμα του πολίτη να εκφράσει τη γνώμη του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο επίκεντρο της ανάλυσης του κ. Κωνσταντόπουλου βρέθηκε το αίτημα της Αριστεράς το οποίο, όπως είπε, αποσκοπεί στη δημιουργία μιάς διαφορετικής ΕΕ, που θα έχει στον πυρήνα της την προστασία και τη βελτίωση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να καταστεί κέντρο λήψεως αποφάσεων, και την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα θέματα και κινούνται σαν να μην έχουμε εκλογές». «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε, «έχουν ταυτόσημη πολιτική και κινούνται στο πλαίσιο των πολιτικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η ΝΔ και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το ΠΑΣΟΚ, που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή ΕΕ».

Για το ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η θέση του «αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ κι ο καθένας μόνος του», οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο και σημείωσε ότι στην ουσία στόχος του ΚΚΕ είναι «να μην αλλάξει η ΕΕ, να αποδεσμευθεί η Ελλάδα από την Ενωση και να διαλυθεί η ΕΕ».

«Αυτή η θέση είναι εξωπραγματική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά με τις θέσεις αυτές το ΚΚΕ οδηγεί στη στήριξη της σημερινής πραγματικότητας στην Ευρώπη. «Ψηφίζοντας ΚΚΕ» είπε, «ο πολίτης δεν ψηφίζει αλλαγή πολιτικής, αλλά ψηφίζει υπέρ της αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποτυχία επανάληψης της συνεργασίας στις ευρωεκλογές, ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ευρωεκλογές θα είναι μια παρένθεση και ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί στο μέλλον.

Σχετικά με το θέμα ηγεσίας που θα τεθεί στο συνέδριο του ΣΥΝ, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι στο τακτικό συνέδριο του ΣΥΝ το φθινόπωρο θα γίνει συνολική αποτίμηση και στο πλαίσιο αυτό θα κριθούν όλα τα αιρετά στελέχη, κάτι αυτονόητο, όπως είπε, για ένα κόμμα της Αριστεράς.

Σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δείξει το πραγματικό πρόσωπό της και τα μεταθέτει όλα για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναφερόμενος δε σε διαφωνίες που έχουν εκδηλωθεί στους κόλπους της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο για «Βαβυλωνία».

Αναφορικά με τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι σχετίζονται με τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε κάτι νέο και αυτό προκαλεί τις εντάσεις. «Δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς τι θα προκύψει στο κόμμα αυτό» συμπλήρωσε.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το Κυπριακό μετά την κατάθεση της έκθεσης Αναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε την ανάγκη μιας νηφάλιας συζήτησης σχετικά με τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί και τόνισε ότι επιδιώκεται η δημιουργία ενός νέου σκηνικού στην Κύπρο μετά την έκθεση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies