Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Έκανα τον αδιάλλακτο με εντολή της Αγκυρας, αποκαλύπτει ο Ρ.Ντενκτάς

Έκανα τον αδιάλλακτο με εντολή της Αγκυρας, αποκαλύπτει ο Ρ.Ντενκτάς

Στην αποκάλυψη ότι με εντολή της Αγκυρας έκανε τον αδιάλλακτο στο σχέδιο Ανάν προχώρησε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε μία προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει τη δημόσια θέση του. «Είπα όχι επειδή εκείνοι αντιτάχθηκαν» υποστηρίζει τώρα.

43

Στην αποκάλυψη ότι με εντολή της Αγκυρας έκανε τον αδιάλλακτο στο σχέδιο Ανάν προχώρησε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε μία προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει τη δημόσια θέση του.

«Οι τουρκικές κυβερνήσεις με οδήγησαν στο να αποκτήσω τη φήμη του αδιάλλακτου» υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ, προσθέτοντας «και στη Χάγη η τουρκική αντιπροσωπεία αντιτάχθηκε στο να πω ναι. Είπα όχι επειδή εκείνοι αντιτάχθηκαν».

«Αν έγινε λάθος, έγινε από κοινού με την Τουρκία, με την οποία προχωρήσαμε επί 40 χρόνια μαζί. Επί χρόνια αποφασίζαμε μαζί με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, τελικά εγώ απέκτησα τη φήμη του αδιάλλακτου» σημείωσε.

Σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθεί τα οφέλη που απολαμβάνουν οι Τουρκοκύπριοι ως αποτέλεσμα της αποδοχής του σχεδίου Ανάν, ο Ρ.Ντενκτάς εκτίμησε ότι «το σχέδιο έχει και θετικές πλευρές που εξασφαλίστηκαν χάρη στη δική μου αντίδραση. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον δικό μου κόπο, αυτό θα ήταν αχαριστία».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «στο σχέδιο Ανάν υπάρχουν πολλές ελλείψεις, οι οποίες όσο δεν συμπληρώνονται δεν έχουν αξία και οι θετικές πλευρές του. Μπορούν μάλιστα μέσα σε μία ημέρα να εξαλείψουν τις θετικές πλευρές μέσω των ευρωπαϊκών δικαστηρίων» τονίζοντας ότι το ποσοστό του 35% των Τουρκοκυπρίων που είπε «όχι» είναι σημαντικό.

«Στο 65% (που ψήφισε «ναι») υπάρχουν πολλοί που ψήφισαν με τη σκέψη ότι θα αναγνωρισθεί το κράτος» δήλωσε, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος «πρόεδρος».

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του ψευδοπρωθυπουργού Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε: «Δεν είναι κακό να πάρει τη θέση μου… Είναι έξυπνος άνθρωπος και έχει προετοιμασθεί καλά. Τελικά, έβαλε μυαλό. Παλαιότερα έλεγε πράγματα που δεν έπρεπε να πει. Τώρα με έχει ξεπεράσει».

Εκφράζει, πάντως, φόβους «μήπως θωπεύοντάς τον στην πλάτη οι Αμερικανοί τού ζητήσουν κάποια πράγματα». «Τον προειδοποίησα ότι μπορεί να ζητήσουν την κυριαρχία. Εκείνος είπε ότι παρέλαβα κράτος και δεν παραιτούμαι επ ουδενί από την κυριαρχία» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies