Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

«Κλειδί» η ασφάλεια για μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στο Ιράκ, λέει ο Μπλερ

«Κλειδί» η ασφάλεια για μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στο Ιράκ, λέει ο Μπλερ

Τις ερχόμενες εβδομάδες θα αποφασιστεί η αποστολή ή μη επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ δήλωσε ο Τ.Μπλερ, εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο. «Το ζήτημα συνδέεται με τη δυνατότητα των Ιρακινών να εγγυηθούν συνθήκες ασφάλειας» ξεκαθάρισε.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Τις ερχόμενες εβδομάδες θα αποφασιστεί η αποστολή ή μη επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ δήλωσε ο Τόνι Μπλερ, εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο. «Το ζήτημα συνδέεται με τη δυνατότητα των Ιρακινών να εγγυηθούν συνθήκες ασφάλειας» ξεκαθάρισε.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του BBC, ο Μπλερ σημειώσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τη «χειρότερη κατάσταση» από το τέλος του πολέμου, όσον αφορά τη βία και τη δράση των ανταρτών.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι στο θέμα της ασφάλειας η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, αλλά υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά την όλη επιχείρηση στο Ιράκ.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει μείωση της βρετανικής παρουσίας στη χώρα, εκτίμησε: «Ελπίζω ότι σε ένα χρόνο θα υπάρξει μείωση των στρατιωτών μας. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά θα κάνουν τη δουλειά τους οι Ιρακινοί».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Νέες επιθέσεις και θύματα

Εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών μεταξύ οπαδών του Μοκτάντα αλ Σαντρ και των συμμαχικών δυνάμεων σημειώθηκαν την Κυριακή στην πόλη Νατζάφ, παρά την εκεχειρία.

Λίγες ώρες νωρίτερα στη Μοσούλη, μία Ιρακινή και η κόρη της έχασαν τη ζωή τους, όταν οβίδα από όλμο έπεσε στο σπίτι τους, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αμερικανική στρατιωτική βάση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies