Νεκροί τρεις Κινέζοι από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο νότιο Πακιστάν
Τρεις Κινέζοι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Γκαουαντάρ, στο νότιο Πακιστάν. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που δίπλα του περνούσε όχημα με Κινέζους και Πακιστανούς επιβάτες.
38
Τρεις Κινέζοι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Γκαουαντάρ, στο νότιο Πακιστάν. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που δίπλα του περνούσε όχημα με Κινέζους και Πακιστανούς επιβάτες.
Η αστυνομία της πόλης δήλωσε ότι οι Κινέζοι είχαν προορισμό το λιμάνι του Γκαουαντάρ, στο οποίο γίνονται έργα επέκτασης με κινεζική βοήθεια. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν άλλα εννέα άτομα, τρία από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο, αλλά ακόμη δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.
«Φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο, γιατί η έκρηξη σημειώθηκε όταν το όχημα έφτασε πολύ κοντά στο παγιδευμένο αυτοκίνητο» δώλησε Πακιστανός αξιωματικός.
Ενημέρη για το περιστατικό είναι και η κινεζική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ, από την οποία έγινε γνωστό ότι διενεργούνται έρευνες.
Η Κίνα είναι παραδοσιακή σύμμαχος του Πακιστάν προσφέροντας συχνά στρατιωτικό εξοπλισμό. Το Γκαουαντάρ είναι το τρίτο λιμάνι του Πακιστάν και θα αποτελέσει μια νέα θαλάσσια οδός επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Οι εκλογές, η επαρχία, το σινεμά – «Προεκλογικές Εκστρατείες: Δημοκρατία ή Χειραγώγηση» στην Ταινιοθήκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442