Προς τη σύσταση άτυπης Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κινείται η ΕΕ
Τη δημιουργία ειδικών μονάδων για τη συγκέντρωση και προώθηση πληροφοριών στο «μέτωπο» της τρομοκρατίας προς την Europol και την Eurojust προτείνει στους «25» η Κομισιόν, προσβέποντας ουσιαστικά στη μετατροπή των δύο υπηρεσιών σε μία άτυπη ευρωπαϊκή CIA.
Τη σύσταση ειδικών μονάδων που θα συγκεντρώνουν και θα προωθούν πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις προς Europol και Eurojust εισηγείται στους «25» η Κομισιόν με τις δύο υπηρεσίες να αναγορεύονται έτσι σε υπερθεσμικά όργανα ανταλλαγής δεδομένων και στοιχείων, υποκαθιστώντας στην ουσία την άτυπη λειτουργία μίας ευρωπαϊκής CIA.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, στα αρχεία των Europol και Eurojust θα καταγράφονται στο εξής όλες οι λεπτομέρειες για πρόσωπα και γεγονότα σε υποθέσεις τρομοκρατίας από το στάδιο της ανάκρισης (πράξεις, αδικήματα, ποινές, δεδομένα υπόπτων, αιτήματα έκδοσης κ.ά.).
Ταυτόχρονα, θα δημιουργείται ευρωπαϊκός κατάλογος νομικών προσώπων και εταιρειών ώστε να αποτραπεί μέσω αυτών η «διείσδυση» τρομοκρατικών οργανώσεων σε νόμιμα λειτουργούσες εταιρείες. Κάθε χρόνο εγγράφονται στους σχετικούς καταλόγους 4.000.000 νέες εταιρίες και διαγράφονται περίπου 1.000.000.
Η Europol τηρεί βέβαια ήδη αρχεία ύποπτων προσώπων. Βάσει πρόσφατων αποκαλύψεων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Statewatch, το Δεκέμβριο του 2003 η ευρωπαϊκή αστυνομία διατηρούσε φακέλους με υποθέσεις «ισλαμικής τρομοκρατίας» στις οποίες εμπλέκονταν 9.888 ύποπτα πρόσωπα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59