Αναίρεση αποζημιώσεων ζητούν οι ιδιοκτήτες της Ρικομέξ από τον Αρειο Πάγο
Στον Αρειο Πάγο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου της Ρικομέξ, ζητώντας αναίρεση αποφάσεων του Εφετείου, με τις οποίες υποχρεώνονται να καταβάλουν αποζημιώσεις ύψους δύο εκατ. ευρώ προς τους συγγενείς θυμάτων από την κατάρρευση του κτιρίου το 1999.
Στον Αρειο Πάγο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου της Ρικομέξ, ζητώντας να αναιρεθούν οι αποφάσεις του Εφετείου, που τους υποχρεώνουν να καταβάλουν αποζημιώσεις ύψους δύο εκατ. ευρώ προς τους συγγενείς των θυμάτων ή τους τραυματισθέντες κατά το μεγάλο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 στην Αθήνα.
Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου ζητούν παράλληλα να εισαχθεί η υπόθεση, λόγω της σοβαρότητας των νομικών ζητημάτων που τίθενται, στην Ολομέλεια ΑΠ. Μεταξύ άλλων, ζητείται με την αίτηση αναίρεσης να κριθεί ποια είναι η ορθή νομική άποψη μετά τη μεταστροφή της νομολογίας σχετικά με το ζήτημα του ενδεχόμενου δόλου.
Επίσης, ζητείται να κριθεί αν μπορούν να χαρακτηριστούν και τιμωρηθούν ως κακουργήματα, πράξεις που όταν τελέστηκαν ήταν κατά την αντίληψη της πάγιας νομολογίας πλημμελήματα, ενώ παράλληλα τίθενται ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η υπόθεση λόγω των σοβαρών νομικών θεμάτων και για την ταχύτερη εκδίκασή της θα εισαχθεί στην Ολομέλεια ΑΠ από το νέο δικαστικό έτος, κατόπιν κοινού πρακτικού του προέδρου ΑΠ, Γ.Κάπου, και του εισαγγελέα ΑΠ, Δ.Λινού.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.