
Λίγο μέλι την ημέρα κάνει καλό στην υγεία
Νέα Υόρκη: Η προσθήκη λίγου μελιού στο καθημερινό διαιτολόγιο αυξάνει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του οργανισμού, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών.
Νέα Υόρκη: Η προσθήκη λίγου μελιού στο καθημερινό διαιτολόγιο αυξάνει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του οργανισμού, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Δρ Χέιντρουν Β. Γκρος έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 25 υγιείς ενήλικες, οι οποίοι για χρονικό διάστημα 29 ημερών προσέθεσαν τέσσερις κουταλιές μέλι στο σύνολο της καθημερινής διατροφής τους.
Λαμβάνοντας δείγματα αίματος από τους συμμετέχοντες, τόσο κατά την έναρξη όσο και μετά το πέρας της μελέτης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι φαινόλες, δηλαδή συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές ουσίες, βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα έπειτα από την κατανάλωση μελιού.
Παλαιότερες μελέτες έχουν υπογραμμίσει το ρόλο των αντιοξειδωτικών ουσιών όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι ερευνητές συνιστούν λοιπόν την κατανάλωση δυο έως τεσσάρων κουταλιών μελιού την ημέρα για την ενίσχυση των αντιοξειδωτικών ουσιών του οργανισμού καθώς και την υποκατάσταση με αυτό των άλλων γλυκαντικών ουσιών, όπως της ζάχαρης, η οποία μεταξύ άλλων ευνοεί την παχυσαρκία.
Τέλος, όσον αφορά τον τύπο μελιού, οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι ευεργετικές ιδιότητες προέρχονταν κυρίως από το σκουρόχρωμο και όχι από το ανοικτόχρωμο μέλι.
health.in.gr
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League


