Λίγο μέλι την ημέρα κάνει καλό στην υγεία
Νέα Υόρκη: Η προσθήκη λίγου μελιού στο καθημερινό διαιτολόγιο αυξάνει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του οργανισμού, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών.
Νέα Υόρκη: Η προσθήκη λίγου μελιού στο καθημερινό διαιτολόγιο αυξάνει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του οργανισμού, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Δρ Χέιντρουν Β. Γκρος έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 25 υγιείς ενήλικες, οι οποίοι για χρονικό διάστημα 29 ημερών προσέθεσαν τέσσερις κουταλιές μέλι στο σύνολο της καθημερινής διατροφής τους.
Λαμβάνοντας δείγματα αίματος από τους συμμετέχοντες, τόσο κατά την έναρξη όσο και μετά το πέρας της μελέτης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι φαινόλες, δηλαδή συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές ουσίες, βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα έπειτα από την κατανάλωση μελιού.
Παλαιότερες μελέτες έχουν υπογραμμίσει το ρόλο των αντιοξειδωτικών ουσιών όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι ερευνητές συνιστούν λοιπόν την κατανάλωση δυο έως τεσσάρων κουταλιών μελιού την ημέρα για την ενίσχυση των αντιοξειδωτικών ουσιών του οργανισμού καθώς και την υποκατάσταση με αυτό των άλλων γλυκαντικών ουσιών, όπως της ζάχαρης, η οποία μεταξύ άλλων ευνοεί την παχυσαρκία.
Τέλος, όσον αφορά τον τύπο μελιού, οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι ευεργετικές ιδιότητες προέρχονταν κυρίως από το σκουρόχρωμο και όχι από το ανοικτόχρωμο μέλι.
health.in.gr
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442