Έληξε η πλέον μαζική επιχείρηση του Πακιστάν για την εξάρθρωση της Αλ Κάιντα
Την επιτυχή λήξη της μαζικής επιχείρησης για τη σύλληψη εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν ανακοίνωσε ο στρατός του Πακιστάν. Εξήντα εξτρεμιστές σκοτώθηκαν και 167 συνελήφθησαν. Αφαντος όμως ο «υψηλός» στόχος, ο Ουζμπέκος πολέμαρχος Ταχίρ Γιουλντάς.
51
Την επιτυχή λήξη της μαζικής επιχείρησης για τη σύλληψη εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν. Αφαντος όμως ο «υψηλός» στόχος του στρατού, ο Ουζμπέκος πολέμαρχος Ταχίρ Γιουλντάς.
Στη διάρκεια της μεγαλύτερης και πλέον αιματηρής επιχείρησης κατά της Αλ Κάιντα που έλαβε χώρα κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν 63 εξτρεμιστές και 46 άνδρες των πακιστανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Τουλάχιστον 167 ύποπτοι συνελήφθησαν, όμως εκατοντάδες άλλοι διαφεύγουν.
Όπως επισημαίνει το Associated Press, της σύλληψης διαφεύγει και ο υψηλός στόχος της επιχείρησης, ο Ουζμπέκος πολέμαρχος Ταχίρ Γιουλντάς. Πρόκειται για τον δέκατο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα πρόσωπο, το οποίο κατά πληροφορίες τραυματίστηκε στη διάρκεια των συμπλοκών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του πακιστανικού στρατού Σαουκάτ Σουλτάν, νεκρός κατά τη μαζική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου έπεσε και ένας εκ των επικεφαλής πληροφοριών της Αλ Κάιντα, γνωστός με το όνομα Αμπντάλα.
Ο Πακιστανός αξιωματικός διευκρίνισε ακόμη πως εκ των ατόμων που συνελήφθησαν οι 73 είναι ξένοι και οι 94 ντόπιοι υποστηρικτές της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν. Δεν αναφέρθηκε στην εθνικότητα των ξένων, όμως νωρίτερα αξιωματούχοι ασφαλείας είχαν δηλώσει πως μεταξύ τους βρίσκονται Ουζμπέκοι, Τσετσένοι και Αραβες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442