Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα
Νέα επιχείρηση του ισραηλινού στρατού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι Παλαιστίνιοι. Νωρίτερα, ο Στρατός κατεδάφισε κατοικίες στη Δ.Όχθη. Ο Σαρόν παρουσιάζει τις προτάσεις του για τον «φράχτη ασφαλείας».
30
Νέα επιχείρηση του ισραηλινού στρατού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι. Λίγες ώρες νωρίτερα, μονάδες του Στρατού κατεδάφισαν δύο κατοικίες Παλαιστίνιων εξτρεμιστών στη Δυτική Όχθη. Ο Αριέλ Σαρόν παρουσιάζει σήμερα στους υπουργούς του Λικούντ τις νέες προτάσεις του για τον «φράχτη ασφαλείας».
Οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών άρχισαν τα ξημερώματα της Κυριακής από την κοινότητα Αμπασάν, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στρατιωτών με Παλαιστίνιους. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και αρκετά ακόμα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους νεκρούς ήταν στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.
Λίγο αργότερα, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.
Στη Δυτική Όχθη, ο στρατός κατεδάφισε κατοικίες δύο Παλαιστίνιων μαχητών, που συνδέονται με το κίνημα Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ.
Οι κατοικίες στον καταυλισμό προσφύγων Ντεχέισε, κοντά στη Βηθλεέμ, ανήκαν στον Μοχάμαντ Χουσεΐν Ίσα, υπεύθυνο για επίθεση αυτοκτονίας την 1η Απριλίου 2002 και στον Μαχμάντ Αχμαντ Νταράγκμεχ, υπεύθυνο για άλλη επίθεση αυτοκτονίας στις 2 Μαρτίου 2002.
Συνάντηση των υπουργών του Λικούντ
Ο Αριέλ Σαρόν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στους υπουργούς του κόμματος Λικούντ το σχέδιό του για τον μονομερή διαχωρισμό των εδαφών της χώρας από τις παλαιστινιακές περιοχές.
Οι γνώμες στους κόλπους του κόμματος διίστανται, ωστόσο, η σημερινή συνάντηση θεωρείται περισσότερο «αναγνωριστική» για τις προθέσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος θεωρείται ο σημαντικότερος εσωκομματικός αντίπαλος του Σαρόν.
Διαδήλωση στον «φράχτη ασφαλείας»
Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι κι ένας Ισραηλινός διαδηλωτής τραυματίστηκαν στην κοινότητα Χαρμπάτα αλ Μίσμπαχ, σε μία ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ισραηλινού σχεδίου για την ανέγερση του λεγόμενου «φράχτη ασφαλείας» .
Οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα εναντίον Παλαιστινίων που τους πετροβολούσαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442