Πιέσεις από φορείς της Αυτοδιοίκησης για αντικατάσταση των συμβασιούχων των ΚΕΠ
Την πίεση ορισμένων δημάρχων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπηρετούντων στα ΚΕΠ. Παρέμβαση στο θέμα έκαναν τόσο η Ντόρα Μπακογιάνη όσο και ο Νίκος Μπίστης.
Την πίεση ορισμένων δημάρχων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπηρετούντων στα ΚΕΠ. Παρέμβαση στο θέμα έκαναν τόσο η Ντόρα Μπακογιάνη όσο και ο Νίκος Μπίστης.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα Έθνος, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες αυτοί πιέζουν ασφυκτικά τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να «συνυπογράψει» την απόλυση των συμβασιούχων. Μάλιστα, δύο εξ αυτών, ο νομάρχης Κεφαλληνίας και ο δήμαρχος Δωρίου Μεσσηνίας έκαναν την απειλή τους πράξη, προχωρώντας στην απόλυση των τεσσάρων υπαλλήλων των ΚΕΠ.
Για τις αντιδράσεις αυτές είναι ενήμερος ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο το υπουργείο θεωρεί ότι δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί εργοδότες των συμβασιούχων των ΚΕΠ είναι οι δήμαρχοι και οι νομάρχες. Εκφράζεται απλώς η σύσταση προς τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και νομάρχες να διατηρήσουν τους συμβασιούχους στα ΚΕΠ με «σιωπηρή συμφωνία».
Παρεμβαίνοντας στο θέμα, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ πληρώνονταν από ένα πρόγραμμα πληροφορικής του υπουργείου Εσωτερικών και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι θα απολυθούν όταν λήξει αυτό το πρόγραμμα. Η κ. Μπακογιάννη προέβλεψε ότι θα κλείσουν ελλείψει υπαλλήλων και ζήτησε να βρεθεί τρόπος, προκειμένου τα ΚΕΠ να λειτουργήσουν σε μόνιμη και όχι πειραματική βάση.
Από την πλευρά του ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης μίλησε για «υπονόμευση του θεσμού των ΚΕΠ, για την οποία σιωπά και παρακολουθεί μέχρι στιγμής αδιάφορη η η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, παρά τις εξαγγελίες για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.