Κατηγορηματικά αντίθετος ο ΣΥΝ με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Αγώνων
Τη αντίθεση του Συνασπισμού στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επίσης για την «έντονη ανάμειξη του πρέσβη Τόμας Μίλερ στην εσωτερική πολιτική ζωή».
Τη ριζική αντίθεση του Συνασπισμού στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι εκφράζει και την έντονη διαμαρτυρία του στην «έντονη ανάμειξη του πρέσβη Τόμας Μίλερ στην εσωτερική πολιτική ζωή».
Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ είναι αντισυνταγματικές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του όχι μόνο για την ανάμειξη της Συμμαχίας, αλλά και για την παρουσία μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών, κάτι που -όπως είπε- εμπλέκει την Ελλάδα στη δίνη των τυφλών συγκρούσεων.
Με τις εξελίξεις αυτές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες από αθλητικό γεγονός μετατρέπονται σε στρατιωτική, αστυνομική επιχείρηση, που ακυρώνει την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου, ενώ θα μεγαλώσει το κόστος των Αγώνων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, η ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και η ασφάλειά τους ενισχύεται με την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε είδους συμμετοχή στις στρατιωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αλλά και με την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ελλάδας, για την ειρηνική επίλυση του Μεσανατολικού και την άρση της κατοχής στο Ιράκ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.